Vann en Tesla på fars dag

2020-11-13: I samband med fars dag den 8 november skrapade en Malmöbo i 60-årsåldern fram tre Tesla-symboler på en BilTriss, som han fått i present av sin 35-åriga son. Teslavinsten firades i dubbel bemärkelse, när favoritlaget Malmö FF samma kväll vann SM-guld i fotboll.  

I söndags uppvaktades alla pappor runt om i landet lite extra i samband med fars dag.  En av dessa var den 60-åriga mannen från Malmö, som skrapade fram en Teslavinst på en BilTriss som han fått i present av sin äldsta son.

– Jag såg en Tesla-symbol direkt på första raden, sedan dök en till upp på andra. Min yngsta son frågade mig vad som skulle hända om en tredje dök upp. Då sa jag att bilen skulle bli hans.

När pappan skrapat färdigt lotten stod det klart att han vunnit en Tesla Model 3 Longe Range.

– Det känns helt overkligt! Vi alla blev chockade, det här är jättestort!

Firande i dubbel bemärkelse

Mannen som är en trogen Malmö FF-supporter fick en minst sagt oförglömlig fars dag, när han på en och samma kväll firade sin Teslavinst och favoritlagets SM-guld.

– Det blev extra kul att vinna samma kväll som Malmö tog hem SM-guldet.

Han avslutade med sina funderingar runt vilken färg bilen ska ha och ser efter det fram emot att hämta sin nya Tesla värd ca 700 000 kronor.

Turlänet Skåne

Teslavinsten till Malmöbon är en av flera vinster som de senaste veckorna fallit ut i länet. I samband med Lottos Andra Chansen-dragning vann tre Skåningar varsin miljon. I slutet av oktober blev dessutom tvåbarnspappan Dragan från Ryssby först i södra Sverige med att vinna en Tesla Model 3 Longe Range.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali gratulerar länets vinnare.

– Vi kan säga att det är i Skåne det händer! Bara under oktober månad har nio storvinster landat i länet. Det är ingen överdrift att säga att Skåne har Fru Fortuna på sin sida.

Jonas och Marie Åkessons pappa har vunnit en klövervinst på Triss

Syskonduon vann miljonvinst åt pappa i Kävlinge

2020-10-31: Efter att Jonas och Marie Åkessons pappa i Kävlinge skrapat fram en Triss med en vinst på 60 kronor, bytte han in vinsten mot en ny lott. Den lotten visade sig bli värd ett miljonbelopp eftersom tre klöversymboler skrapades fram. Idag var syskonduon Åkesson i Stockholm där Jonas gjorde sin far 1,8 miljoner kronor rikare i Nyhetsmorgon på TV4.

Kävlinge som var i fokus vid oktobers första Eurojackpotdragning, då en miljonrad sålts på ICA Supermarket, dök den alltså upp som vinnarort igen på lördagen. Värt att notera är Trisslotten som gör Jonas och Maries far till miljonär. Den var nämligen köpt i samma ICA-butik som miljonspelet på Eurojackpot.

– Helt otroligt att Kävlinge levererar två miljonvinster på så kort tid. Dessutom i samma butik, kommenterar Svenska Spels Pierre Jonsson som var på plats med Jonas och Marie vid dagens skrap.

Glädjen var stor över att deras pappa Seved vunnit en miljonvinst.

– Pappa ringde mig direkt och bara sa att han vunnit, berättade Marie.

– Jag trodde han vunnit något på Keno. Men när han sa vad det handlade om och tre klöver på Triss, var det svårt att tro på.

– Vi bestämde att ringa till Jonas för att han också skulle veta.

– Ja, det var svårt att tro på när mobilen ringde och pappa pratade om att han skrapat fram tre klöver på Triss, minns Jonas.

– Men när han skickade en bild på lotten blev var det inte mycket att fundera på utan bara säkerställa med Svenska Spel.

Jonas fick skrapuppgiften

Några dagar senare satt de sig ner för prata igenom hur de skulle göra med skrapet. Eftersom pappa är i riskzonen med Coronaögon sett, tog Jonas på sig skrapansvaret och Marie följde med till Stockholm.

Inför själva skrapet fick Jonas först en liten stund i sminket innan det var dags att provskrapa en Trisslott i tv-storlek. En rutin som alla Trissgäster i Nyhetsmorgon får gå igenom.

– Det känns bra, nu vet jag hur det känns att skrapa. Pappa har redan bestämt vilka lotter jag ska välja i Trisslådan.

Medan sms:en ramlade in på Jonas mobil, inför skrapet, kom också nerverna.

– Nu börjar jag bli lite nervös faktiskt. Pappa har samlat familjen hemma på frukost så att de kan se skrapet ihop. Kul, men nervöst som sagt.

600 000 kronor mer i vinst

 När programledaren mötte upp vid ”Trissbordet” fick Jonas frågan om hans far satt och tittade på honom nu hemma i Kävlinge?

– Ja, det gör dom och jag börjar med åren och lott tre.

”Är det direktorder från pappa?”

– Det är han som har bestämt, så jag får skylla på honom.

Jonas och hans gemensamma hästintresse med sin pappa togs upp innan det stod klart att skrapet resulterade i vinst 15 år framöver.

”Ja, femton år! Nu tror jag det jublas hemma i Kävlinge. Du har i alla fall lyckats få till 1,8 miljoner, det var en höjning.”

Eftersom garantivinsten för klöverskrap ligger på 1,2 miljoner fördelat över 10 000 kronor i tio år framöver, hade Jonas ökat sin pappas vinst med 600 000 kronor.

Drygt fem minuter senare var det dags för Jonas skrapfest i direktsändning att avgöras.

Pappa Seved delar med sig

Även valet av lott med belopp hade Jonas pappa Seved bestämt och hans son ”lydde order” fokuserat.

– Lott nummer åtta.

Programledaren kommenterade valet efter en stunds tystnad.

”Jag ville inte störa, tänkte att pappa Seved blir upprörd om det blir fel. Men nu är det bara att börja skrapa.”

På frågan om farsgubben tyckte det var roligt att skrapa fram en klöverlott och ifall han skulle dela med sig av vinsten, svarade Jonas både bestämt och något ovetandes.

– Ja, han tycker det är roligt och det blir väl en slant.

Sekunderna senare hade Jonas skrapat fram en totalvinst på 10 000 kronor i månaden 15 år framöver. Det vill säga 1,8 miljoner kronor.

Ny säng och julklappar

Efter att Jonas lämnat studion hade nerverna också släppt. Dessutom var han kaffesugen.

– Nu får det bli en kopp kaffe. 10 000 kronor i månaden 15 år framöver är en jättebra vinst och pappa är säkert glad.

– Han har planer på en ny säng och lite pengar till barn och barnbarnen i julklapp. För honom är inte vinstpengarna det viktigaste.

Utanför TV4-huset mötte Jonas syster Marie upp.

– Det här var jättebra, nu är pappa glad. Det ska bli roligt att träffa honom senare idag.

Pierre Jonsson märkte av syskonen Åkessons glädje över sin fars miljonvinst.

– Det var tydligt att både Jonas och Marie var glada över att deras far vunnit. Samtidigt förstod man att hela familjen, inklusive barn och barnbarn var involverade i den här dagen. Plötsligt hände det hela stora familjen.

Första Premium-vinsten framskrapad

2020-10-16: Miljonvinsterna duggar tätt just nu i Eskilstuna. På onsdagen föll en Lottovinst värd 2,9 miljoner kronor ut till en kvinna. Den vinsten var Eskilstunas hittills högsta i år. Men nu har två nya miljonvinster skrapats fram i staden och rekord är som bekant till för att slås. Nu har det gjorts av en Trissvinnare. Det nya vinstrekordet ligger på närmare 700 000 kronor mer och mannen som skrapat en Triss Premiumlott tog hem toppvinsten, 3 650 000 kronor.

Mannen från Eskilstuna köpte nyligen kampanjlotten Triss Premium för 90 kronor. En av toppvinsterna på den lotten var den så kallade ”Dagsvinsten”, vilket betyder att en vinnare får 10 000 skattefria kronor insatt på sitt bankkonto varje dag i ett år framöver. Med andra ord en totalvinst på 3 650 000 kronor.

När vinnaren, som är i 50-årsåldern, gratulerades av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör sprudlade han av glädje.

– Min särbo och jag är trogna Trissköpare men inte vunnit några storvinster fram tills nu. Men den här vinsten är helt galen.

– Tio tusen kronor om dagen i ett helt år går inte att fatta. Men vi delar på två vinsten så det blir 5 000 kronor vardera varje dag. Helt fantastiskt!

Blir sambos efter vinsten

Den nyblivna Eskilstunavinnaren blev som sagt inte bara den sjätte miljonären i staden hittills i år, utan alltså rekordhållare.

– Man blir nästan euforisk när jag tänker på hur mycket pengar det handlar om. Jag vet inte om det ens går att fatta när 10 000 kronor om dagen kommer in på kontot.

– Men en sak är klar i och med detta,  nu går vi från särbos till sambos, vilket också är underbart, avslutade Trissmiljonären.

trissvinnare henrik andersson från ätran poserar i tv-studion med sina vinstlotter

Mammans födelsedagspresent gjorde Ätranbo 1,2 miljoner rikare

2020-10-17: Årets födelsedagsfirande blev extra lyckosamt för Henrik Andersson från Ätran, då han skrapade fram en klöver-vinst på en Trisslott som han fått i present av sin mamma. Lördag 17 oktober var han på plats i Nyhetsmorgon där han vann 1,2 miljoner kronor.

48-årige Henrik Andersson från Ätran brukar sällan köpa Trisslotter, endast vid högtider och födelsedagar.

– Jag fyllde år i september, så jag fick en Trisslott av mamma. Vi brukar ge bort Trisslotter vid jul och födelsedagar. När jag skrapade lotten förstod jag inte först att jag skulle vara med i tv, sa han.

Mammans present tog honom denna lördagsmorgon till Stockholm och TV4 Nyhetsmorgon, där han var garanterad en miljonvinst.

Turåret 1972

Väl på plats i TV4 huset mötte han Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali. Han berättade för henne att han i förväg tänkt ut vilka nummer han skulle välja ur Trisslådan.

– Min morfar och mamma vann 50 000 kronor 1972, året jag föddes, därför tänker jag välja nummer sju och två, sa han.

På plats i studion valde han att börja skrapa antalet år vilket blev 10. En kort paus senare var det dags att skrapa fram beloppet han skulle få varje månad i tio år framåt. Då skrapade han fram summan 10 000 kronor.  Därmed stod det klart att han skulle få 10 000 kronor i 10 år framöver – en totalt vinstsumma på 1,2 miljoner kronor.

Planerar resa med familjen

Henrik berättade att han planerar att resa med sin familj till norra Sverige och Norge, men på grund av den rådande pandemin får det vänta. Dessutom väntar ett firande hemma i Ätran.

– Vi har bjudit hem några vänner ikväll. De hade ingen aning om att jag skulle vara med i tv, så det blir en trevlig överraskning för dem, sa han glatt.

– Stort grattis till Henrik som blev årets första miljonvinnare från Ätran. Ser vi till totalen har Hallands län totalt tio miljonvinnare hittills i år, säger Demet Assali

Trissvinnare Patrik Forsblom från Sandviken

Skrapade fram tre klöver på rasten som blev till 2,7 miljoner i vinst

2020-10-10: Industriarbetaren och tennis- och snookerintresserade Patrik Forsblom från Sandviken skrapade fram tre klöver-symboler på en Trisslott under en rast på jobbet. Den lotten tog honom till Stockholm och TV4 Nyhetsmorgon denna lördag. Där gav slumpen honom 2,7 miljoner kronor till ett hus.

Industriarbetaren och tennis- och snookerintresserade Patrik Forsblom från Sandviken skrapade fram tre klöver-symboler på en Trisslott under en rast på jobbet. Den lotten tog honom till Stockholm och TV4 Nyhetsmorgon denna lördag. Där gav slumpen honom 2,7 miljoner kronor till ett hus.

Patrik har i tio års tid köpt tre Trisslotter i veckan. Inför ett nattpass på Sandvik industri tidigare i höstas köpte han med sig lite mat och den veckans lotter hos Circle K på Årsundsvägen. När han skrapade dem på rasten såg han plötsligt tre klöver-symboler på den första lotten.

─ Jag hade lite svårt att koncentrera mig på arbetet resten av passet. Det är mycket tankar och känslor som snurrar, berättade Patrik när han gratulerades av Svenska Spel Tur.

Slumpen mer än dubblade vinsten

Patrik har ett stort intresse för bollsporter och närmare bestämt tennis och snooker. Han har själv varit aktiv och tävlat på hög nivå inom både tennis och biljard, men följer det numera bara på håll. Men denna lördag fick bollintresset stå tillbaka när Patrik skulle resa till Stockholm för att skrapa fram sin garanterade miljonvinst.

I studion gick Patrik på slumpen inför första lottvalet när han skulle ta reda på vinstbeloppet han kommer få varje månad. Efter några nervösa sekunderar hade han skrapat fram 15 000 kronor.

Efter en kort paus var det dags igen för att ta reda på antalet år som han kommer få vinsten. Även denna gång användes slumpen som strategi och strax senare avgjorde vinsten på 15 år. Det gör att han uppgraderade sin garanterade vinst på 1,2 miljoner kronor till hela 2,7 miljoner kronor.

─ Yes! Fantastiskt! Åh vad härligt! sa en sprudlande glad vinnare och fortsatte;

─ Vilken pension jag kommer få, och vilken fest det kommer att bli när jag kommer hem.

Trisstraditionen ger tillskott till framtiden

Den glada vinnaren hade mycket att smälta när skrapet var över. Pengarna planeras att gå till pensionsspar och då i form av ett hus i Sandviken till honom och hans fru. Men allra först kommer Patrik fira vinsten tillsammans med hans närmsta vänner och titta på när hockeylaget Brynäs spelar på hemmaplan.

─ Vilken utdelning det blev på Patriks tioåriga tradition av Trisskrap! 2,7 miljoner kronor blir ett riktigt härligt tillskott till pensionssparandet för honom, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

Tim vann en Tesla på Triss på fördelsedagslotten

Tim Netzler från Dala-järna fick en BilTriss i födelsedagspresent av sin sambos mormor. Födelsedagsfirandet blev till vinstfirande när Tim skrapade fram drömbilen – en Tesla Model 3 Longe Range.
─ Jag har tjatat om den här bilen så länge! Det blev en otroligt svårsvårlagen present, sa en överlycklig och lite chockad Tim när han gratulerades av Svenska Spel Tur.

Tim hade ett födelsedagsfirande på hans 31-årsdag strax efter lanseringen av BilTriss med den första varuvinsten i lottens historia – en Tesla Model 3 Longe Range. Han fick en sådan lott av sin sambos mormor som spontant köpte den i present till honom. Inte visste de då att lotten skulle uppfylla Tims dröm.

─ Jag satt bara och stirrade när jag såg tre Tesla-symboler och tänkte att det skulle behövas fyra för att vinna, berättade Tim och fortsatte;

 

Sen fick alla titta på lotten och då kunde vi konstatera att jag vunnit drömbilen. Flera i släkten grät av glädje för de vet hur mycket jag har velat ha denna bil. Nu slipper de höra om mitt tjat.

Intresse för Tesla och solceller

Tims intresse för Tesla började när han fick höra om företagets grundare och vad de strävar efter för första gången. Sedan dess har han drömt om att i framtiden, när han samlat ihop pengar, köpa en Tesla och skaffa egna solceller.

─ Jag har ett sparkonto som var tänkt till framtiden och specifikt en Tesla, men nu blir det snarare solceller för att bli självförsörjande på el. Det känns bra när man har så många bra år kvar så det man investerar i kommer man ha nytta av länge, sa Tim.

Drömbilen sparar tid och pengar

Tim och hans sambo hade redan innan vinsten en plan på att skaffa en till bil då de har småbarn och pendlar mycket på varsitt håll i arbetet. Med denna bilvinst som går på el kommer de både spara tid och pengar.

─ Det här blev helt perfekt att vi nu har en till bil som vi kan pendla långt med utan att betala multum i bensinpengar.

Triss första varuvinst

Detta är Triss första varuvinst och Tim blev en av de första vinnarna att skrapa fram en bil.

─ När vi frågar människor vad de vill göra om de vinner en storvinst så hamnar en ny bil högt på listan. Det hamnar före att skänka pengar till välgörenhet men efter att gå ner i arbetstid. Därför är just en bil Triss första varuvinst, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

Vinnarkommunikatör fick äran att gratulera den glada vinnaren till drömbilen.

─ Vilken historia att en spontanköpt lott gav Tim hans drömbil i födelsedagspresent! Det blir en svårslagen födelsedag och present. Nu får han bjuda med sambons mormor på en åktur som tack, avslutar Natalie Wallin glatt.

Lotten som gav vinsten var inhandlad hos Coop Vansbro.

Fakta vinstundersökning

Undersökningen genomfördes i januari 2020 med Norstats guldpanel, där 700 respondenter mellan 18-75 år frågades vad de skulle göra om de vann 5 miljoner kronor. Här kommer topp-10:

  1. Betala av lånen
  2. Resor
  3. Investera i värdepapper
  4. Köpa ny bostad/bostäder
  5. Skänka pengar till släkt/vänner
  6. Gå ner i arbetstid
  7. Köpa ny bil/bilar
  8. Skänka pengar till välgörenhet
  9. Annat
  10. Köpa ny inredning till hemmet
Trissvinnare Anders Norén från Mora

Från Mora till Manchester för miljonvinsten

2020-10-03: Ibland är känslan bästa receptet för att nå framgång. Det kan man verkligen konstatera när det gäller Anders Norén och hans väg till miljonerna i Nyhetsmorgon. Anders, som bor i Mora, satt en dag och hade lite tid över på jobbet. Då fick han känslan att det var läge för en Trisslott. Sagt och gjort, han gick in på Svenska Spel online via mobilen och valde en Triss för 30 kronor. En känsla som idag gjorde honom 2,7 miljoner kronor rikare.

60-årige Anders bor som sagt i Mora och arbetar på Skatteverket i Falun. När det gäller hans Trissinköp så är de väldigt spontana och bygger inte på någon regelbundenhet.

– Jag brukar köpa Triss vid olika tillfällen och det är alltid när känslan finns där. Spelar ingen roll om det är i butik eller på nätet. Så var det när jag skrapade fram lotten som ledde mig hit till det här klöverskrapet, berättade Anders för Svenska Spels Pierre Jonsson på väg till TV4.

– Det var bara känslan som gjorde att jag gick in på mobilen och väl där föll valet på lott nummer åtta. Fråga mig inte varför, det bara kändes så.

En känsla som alltså ledde till lördagens miljonskrap i direktsända Nyhetsmorgon. För Anders var, innan han ens satt sig i studion, garanterad en miljonvinst på 1,2 miljoner kronor. En vinst fördelad på 10 000 kronor i månaden fram till 2030.

Väl på plats i TV4-huset mötte en representant för Spelinspektionen upp. Anders fick även lite smink på näsan och provskrapa en tv-modell av Trisslott, innan han klev in i Nyhetsmorgonstudion.

Teknikstrul stoppade inte Anders

Några nerver märktes inte alls och Anders hade det mesta klart för sig innan det var dags för skrapet med stort ”S”.

– Det känns bra. Jag vet vilka lotter som ska tas i Trisslådan och sedan får vi se. Känslan är att jag redan är en vinnare.

Programledaren mötte upp vid ”Trissbordet” och hade bland annat frågor om Anders arbete på Skatteverket. En av frågorna gällde Trissvinsten som Anders inom kort skulle kunna kvittera ut.

”Är det skatt på Trissvinsten?”

-Nej, det ska inte vara någon skatt på den, svarade Anders bestämt.

Sedan blev det tekniska problem och Anders mikrofon slutade att fungera.

Men tillsammans med programledaren kom de fram till att det var mycket roligt att han skrapade fram att vinstpengarna skulle betalas ut varje månad i 15 år.

Årskort i Mora ishall

När Anders var tillbaka efter en kortare paus, hade även mikrofonen fixats till och han var redo för skrapet som skulle leda honom till miljonvinsten.

”Mora är ju en trevlig stad. Måste man åka Vasaloppet för att bli en äkta Morabo?”, konstaterade och undrade programledaren.

– Det håller jag med om. Ja, det hör nästan till svarade Anders med ett litet leende på läpparna.

”Vad ska du göra för pengarna?”, blev programledarens följdfråga.

– Beror på vinsten och tål att funderas på. Men årskort på Mora Ishall blir det alldeles säkert. Oavsett om man får komma dit och titta eller inte.

Bara sekunder senare hade Anders skrapat fram tre 15 000-kronorsbelopp som därmed betydde en totalvinst på 2,7 miljoner kronor.

– Härligt! Det är jättebra, var Anders spontana kommentar.

Sluta jobba lite tidigare

Efter att Anders lämnat studion kom både lite svettningar och suget efter kaffe.

– Det var inget nervöst att sitta där inne och skrapa, men nu efteråt blev jag lite svettig. Nu måste jag ta en kopp kaffe.

– 2,7 miljoner kronor är jag jättenöjd med. 15 000 kronor i månaden i 15 år, nu kan man ju fundera på och planera för att sluta jobba lite tidigare än tänkt.

– Sedan skulle jag vilja åka till England och se mitt favoritlag i fotboll, Manchester United igen. Jag har hållit på dem sedan slutet av 1960-talet och det är magiskt att vara på Old Trafford när 50 000 på läktarna börjar sjunga.

– Men det får vi vänta lite med nu i Coronatider. Fira blir det i allafall hemma i Mora ikväll. Jag har lagt lite gott på kylning, så det blir trevligt.

Innan Anders satte sig i taxin tillbaka till hotellet, hade han siktet inställt på en comeback.

– Jag får sikta på att göra som han Per förra veckan. Han vann ju 15 000 kronor i 15 år och var tillbaka efter tio år och skrapade fram en miljon. Det skulle inte vara dumt. Vi ses!

Pierre Jonsson summerade lördagens Trissmorgon.

– En kombination av känsla och lott nummer åtta var Anders vinstrecept rakt igen alla skrap. Han tog ju lott nummer åtta bägge gångerna inne i studion också, så för hans del är nya turnumret klappat och klart.

– Det skulle självklart vara superkul om Anders dök upp igen för ett nytt Triss-skrap.

Flera nya Tesla-vinnare

I början på augusti lanserade Triss sin första varuvinst, en Tesla Model 3 Longe Range. En månad senare har Svenska Spel Turs vinnarkommunikatörer redan gratulerat flera nyblivna Tesla-ägare i norra halvan av landet.   

En ung kvinna från Ljusdal blev den första vinnaren av en Tesla på Triss i augusti och sedan dess har fler skrapat fram tre Tesla-symboler på Triss.

Ser man till fördelningen av Tesla-vinnare är merparten från norra halvan av Sverige, hemmahörande i Gävleborgs- och Norrbottens län.

– Det verkar vara riktigt hett med Tesla uppåt i landet, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali.

Planerar en roadtrip till huvudstaden

En av vinnarna är en kvinna i 60-årsåldern från Svensbyn. Hon passade på att byta in en småvinst mot en BilTriss i samband med att hon och maken stannade till för att handla på Circle K Norrfjärden. Det visade sig vara ett tursamt stopp, då lotten innehöll tre Tesla-symboler.

– Jag tänkte att det kan vara roligt att vinna en Tesla, men att jag vann känns ju helt overkligt, sa hon glatt.

Hon berättade att de haft funderingar på att köpa en till bil och drömt om en Tesla.

– En elbil är bra i Norrland, vi har velat ha två bilar men inte slagit till, fortsatte hon.

Valet föll på en mörkgrå Tesla och så fort de får den planerar de en road trip till dottern i Stockholm.

Tesla-vinsten firade hon genom att äta våfflor tillsammans med familjen.

Vinsten ger motivation till körkort

En annan som haft turen på sin sida är en studerande kvinna i 30-årsåldern från Gävle som skrapade fram sin vinst online på Svenska Spel Turs hemsida.

– Jag chansade och köpte en BilTriss men trodde inte jag skulle vinna. Det tog en timme innan chocken lade sig, sa hon.

Under samtalet berättade hon för vinnarkommunikatören att hon saknar körkort och har dålig koll på bilar.

– Jag läste att Tesla ska vara bra för miljön så därför köpte jag en BilTriss. Min pojkvän får hjälpa mig med tillval, sa hon.

Hon berättade dessutom att hon nu planerar på att ta körkortet och att pojkvännen får köra bilen till dess.

– Härligt att vi fått flera nya Tesla-vinnare! Hittills har norra halvan av landet genererat bilvinnare. Det ska bli spännande att se var nästa vinst hamnar! Vi håller tummarna för att södra halvan av Sverige får sin första vinnare inom kort, avslutar Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali.

Trissvinnare Per Edström från Skellefteå

Andra gången som Per vinner miljonvinst på Triss

2020-09-25: Den som påstår att blixten inte slår ner på samma ställe två gånger, talar inte om Per Edström från Skellefteå. I maj 2010 var han på plats i Nyhetsmorgon för att skrapa Månadsklöver-Triss. Ett skrap som slutade med att han vann 2,7 miljoner kronor fördelat på 15 000 kronor i månaden 15 år framöver. På fredagen var han tillbaka i Nyhetsmorgon, den här gången för att skrapa Triss igen.

56-årige Per har alltså lyckats med det som många bara drömmer om en gång i livet. Under tiden som han fortfarande får utbetalningar på sin förra vinst, kan han lägga till en miljon kronor på bankkontot.

För byggföretagaren och även travhästägaren från Skellefteå finns det ytterligare en miljonvinst att berätta om. Tillsammans med sin travtränarkollega har Per även innan sin första miljonvinst på Triss, även spelat hem 1,3 miljoner kronor på V75.

Turgubbe är med andra ord bara förnamnet när man talar om Triss-Per. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali var på plats under fredagsmorgonen när Per gjorde comeback i TV4-huset.

-Vad ska man säga om Pers vinster? Att komma till Nyhetsmorgon och få skrapa Triss är en dröm för många svenskar och Per är med om det inte bara en gång, utan två. Att han dessutom även vunnit en annan miljonvinst är mer eller mindre otroligt, säger Demet.

När Per vann för tio år sedan hade han planer på att köpa ny bil och resa mer.

Frågan var hur tankarna gick den här gången?

Turnummer 31

Denna fredagsmorgon var det återigen dags för Per att vara med i direktsänd tv och ta reda på vad hans vinst skulle landa på. Efter att ha skrapat en provlott och småpratat i loungen var det dags för honom att inta sin plats i Nyhetsmorgon studion. Han hade i förväg valt lott nummer 31.

– Det är ett turnummer som jag har haft sedan jag var liten, sa han.

Han började skrapa och miljonen visade sig redan på första raden. På sista raden dök beloppet upp för andra gången och det var på den allra sista rutan som det skulle avgöras.

– Då kör vi, vi hoppas, sa Per.

När skrapet var över stod det klart att han vunnit en miljon kronor.

– JAA, en miljon, sa han glatt.

Köper en travhäst

Per berättade att han planerar en solresa med familjen och att han även funderar på att köpa en ny travhäst.

– Det är auktion ikväll, jag har redan åtta hästar men det kan bli en till, avslutade han.

– Vi kan verkligen kalla Per för turgubbe, inte nog med att han skrapar Triss i tv för andra gången så lyckas han dessutom vinna ännu en miljonvinst. Inte illa! Hatten av för Per, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali.

Miljonvinst på Triss i Hörby såld i Lina & Evas lanthandel

Två miljonvinster på Triss till Skåne

2020-09-23: Inom loppet av en vecka nu i september föll två nya högvinster ut till Skåne. Först ut var en miljonvinst på Triss i Hörby. Det var i Lina & Evas lanthandel som miljonlotten såldes och i butiken var det stor glädje. Den andra miljonvinsten skrapades fram i Trelleborg. Trisslotten var inköpt i miljonvinstbutiken ICA Maxi på Strandridaregatan.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali fick nyligen tag på Lina Hultgren och Eva Andersson som driver lanthandeln i Hörby (bilden).

– Vi är verkligen så glada och upprymda, man skulle kunna tro att det är vi själva som vunnit miljonen! Vi får inte något mer gjort den här dagen, helt otroligt!

– Vinsten är verkligen snackisen på bygden här, alla undrar vem som vunnit och tror oss knappt när vi säger att vi inte vet vem det är.

Firar 10 år med första miljonvinsten

Miljonvinsten på Triss är den största som Lina & Evas lanthandel haft, och kom lägligt då butiken firar tioårsjubileum i november.

– Timingen med vår första storvinst är lite extra superhärlig, eftersom vi fyller 10 år! Det här kommer vi njuta av länge framöver!

Lina och Eva avslutade med att gratulera vinnaren som ännu inte har gett sig till känna.

Flyttar vi fokus lite mer söderut så var spelansvarige Helene Rosenkvist på ICA Maxi i Trelleborg glatt överraskad över ännu en såld miljonvinst.

– Vi känner oss väldigt stolta över att ha gjort någon till miljonär. Jag sa ”tänk om det är jag som hållit i en miljon”.

De firade butikens tredje sålda storvinst med cider och chips. Tidigare har ICA Maxi i Trelleborg förmedlat flera miljonvinster på Svenska Spel Turs produkter.

Turlänet Skåne

Miljonerna fortsätter att regna ner över länet. Bara under september månad har Skåne fått fyra nya miljonärer. Med miljonvinsterna till Hörby och Trelleborg är länet nu uppe i sin 34:e miljonvinst hittills i år.

– Efter en riktigt het vinstsommar rivstartar länet hösten med ytterligare miljonvinster. Det ska bli spännande att se om det blir fortsatt tursamma månader med högvinster för skåningarna, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali.

Vinnarna från Hörby och Trelleborg önskar att vara anonyma.