Redo för strålkastarnas ljus

I tv-huset välkomnar en värdinna som tar mamma till sminklogen där hon blir tv-sminkad. Sedan blir det en stunds väntan i loungen.

Hon får testa att skrapa en av de stora provlotterna av samma sort som används i sändningen. Cirka fem minuter innan det är mammas tur att skina i rutan så går vi in i studion.
 
 
För många släpper den eventuella nervositeten när de kommer fram till studion eftersom det då blir mer konkret hur allt går till. I loungen kan man se ett och annat känt ansikte – vilket förstås är uppskattat, medger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.  

It´s show time – vad kommer lotterna att visa bakom skrapytorna?

Dags att skrapa

Kamerorna riktas åt mammas håll. Allt fokus på henne och lotten hon valt ur den ikoniska Trisslådan. Ungefär två minuter senare är det klart, hon har en lott framför sig som visar vinsten – men hur mycket blev det egentligen?
 

Plötsligt är det över – på två minuter har mamma gjort både tv-debut och blivit rikare!

Vinsten är hennes!

Glädje och gratulationer! En segerbild tas i studion och mamma får med dig lotten hem som souvenir. En taxi tar henne tillbaka till hotellet och sen är äventyret över… eller kanske har det bara börjat, för nu kan hon förhoppningsvis förverkliga både stora och små drömmar! Och hur känner hon sig nu?
 
Framför allt är det en stor glädje hos vinnarna. En del känner lättnad medan andra gärna vill göra om det hela igen, avslutar Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör med ett skratt.

Klappat och klart – vinsten är hennes! Men hur mycket pengar blev det?

Tillbaka till startsidan