Nu är det dags för final i Triss designtävling!

I år gav vi chansen till kreativa Trisskrapare eller faktiska kreatörer att få tolka och designa Nyårskalendern för 2024. Nu har vi landat i fem härliga finalister som går vidare.

Här är de fem finalisterna som sållats ut från hela 75 inskickade bidrag och som  fortsatt tävlar om att få designa Triss Nyårskalender 2024 och ett pris på 25 000 kronor. 

De fem får nu en andra skissuppgift som kommer utgöra grunden inför att juryn träffas nästa vecka. Mer om jurymedlemarna hittar du längre ner, men det man kan konstatera att de och ett team från Triss kommer ha ett tufft jobb framför sig nästa vecka! 

Den slutgiltliga vinnaren kommer vi kunna presentera vår Instagramkanal fredag den 23/2. Återigen stort stort tack till alla som var med i tävlingen!

 

Följ oss på Instagram!

Möt vår tävlingsjury

Här får du träffa juryn som tillsammans med ett team från Svenska Spel Tur kommer att utse vinnaren i designtävlingen – som får designa Triss Nyårskalender 2024 och får 25 000 kronor. Linnéa Andersson
Hon tog examen från HDK-Valand 2018 och har arbetat som konstnär sedan dess. Är igenkänd för ett abstrakt formspråk med snirkliga färgglada löv som bland annat synts på produkter hos ARKET, Boråstapeter, Swish med mera.  

Hon har ställt ut på galleri både i Sverige och internationellt och kan hittas på muralmålningar runt om i Sverige och Europa. 

Fredrik Sologub
Det här är konstnären som ligger bakom pseudonymen DIVE Madhouse och han är en Paris-född, nu Stockholmsbaserad, abstrakt samtidskonstnär. Fredrik är under våren aktuellt med en 250 m2 stor separatutställning, 'Ett Drömlandskap', på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Utställningen pågår från den 10/2-14/4.

DIVE Madhouse har bland annat ställt ut på och varit affischnamn för Affordable Art Fair Stockholm, gjort flertalet utsålda utställningar i Sverige samt internationellt. Fredrik har även varit med och grundat konstnärsplattformen och communityt Artist Arena, en stor plattform online med fysiskt showroom på Upplandsgatan 48 som arbetar aktivt för att tillgängliggöra konstnärer och deras konst för fler.

Carl Wilhelm Hirsch
Han är sedan 2021 mässchef för den globala konstmässan Affordable Art Fair. Mässan, som strävar efter att göra konst till en rolig och inkluderande upplevelse för en bredare publik, fyller 25 i år. 

Mässan i Stockholm markerar den 250e mässan som arrangeras. Carl Wilhelm har länge haft ett öga mot den svenska och internationella konstscenen.

Vi är så glada att ha våra otroligt kunniga jurymedlemmar på plats och hoppas du är taggad på att ansöka!

Tävla på Instagram