Jackpot just nu

Så många miljoner har du chans att spela om i dag

Nummerspel och lotterier

Hos Svenska Spel Tur finns flera folkkära och klassiska nummerspel och lotterier som Lotto, Keno, Vikinglotto och Eurojackpot. Online kan du dessutom spela nummerspelet KenoXpress.

Nummerspelen hos Svenska Spel Tur är uteslutande baserade på tur och slumpen. Även om skicklighet inte har något med det att göra så går det förstås bra att förlita sig på skrock eller turnummer i jakt på nästa Jackpot. Ditt val av nummer kan däremot inte påverka sannolikheten att vinna på ett nummerspel eller lotteri.

Hur väljer du dina rader i jakt på miljonerna?

Våra nummerspel

20 miljonärer i Lottos Andra Chansen

20 juni skedde den Andra Chansen-dragningen. 20 Lottospelare från Gällivare till Tomelilla blev då miljonärer på sina redan spelade Lottorader!

Andra Chansen är precis som det låter en andra chans att bli miljonär på Lotto. Dragningen den 20 juni blev en succé med 20 miljonärer utspridda i landet. Många vinnare hade svårt att förstå att vinsten verkligen var på riktigt när de fick vinnarsamtalet.

En av vinnarna var en kvinna från Helsingborg, där vinstbeskedet kom som en smärre chock. Hon hade vunnit en mindre summa på den vanliga Lottodragningen, men att bli miljonär per telefon blev lite mycket att ta in.

– Det blev ju fyra rätt på mina Lottorader och jag och vann 21 kronor. Nu ringer du och säger att jag blivit miljonär. Oj, det känns som man inte får luft……

Efter att den pensionerade kvinnan fått hämta andan hade hon en lite klarare bild av situationen och vad den kommer innebära.

– Så här mycket pangar har man bara drömt om att vinna. Nu kan jag dela med mig till barnen. Men man måste ju fira lite också. Tror det får bli lite mousserande vin och jordgubbstårta för jag är så himla glad.

Nästa Andra Chansen-dragning sker 31 oktober – då drar vi 40 nya miljonärer. Det enda du behöver göra för att samla chanser till den dragningen är att spela Lotto med Joker.

När du vinner på nummerspel

Vinnarkommunikatörerna på Svenska Spel Tur ringer alla som vunnit minst en miljon kronor på något av våra nummerspel. Kanske är det dig vi ringer nästa gång?

Oavsett om du spelat dina rader i 30 år eller om kvällens dragning är din första så kan en miljonvinst vänta runt hörnet. Slumpen i nummerspel kan vara lika delar förlösande och frustrerande.

Våra vinnarkommunikatörer älskar sina jobb och delar gärna med sig av historier från miljonvinnare de stött på genom åren.

Varje kväll finns miljonchans på våra nummerspel Eurojackpot, Lotto, Vikinglotto, Joker eller Keno och vinnargänget står ständigt redo att leverera ett miljonbesked.

Om nummerspel

Vad är nummerspel?

Nummerspel hos Svenska Spel Tur är ett antal spel där du ska försöka pricka in ett antal nummer som utgör den rätta raden. Samtliga nummerspel avgörs genom en dragning som sker en eller flera gånger i veckan. Det går inte att förutse resultatet av dragningen genom skicklighet i nummerspel utan slumpen avgör om du vinner eller inte. Om du prickar in samtliga eller ett antal av numren i dragningen så vinner du.

Nummerspel ger dig ofta en chans att vinna riktigt stora vinstsummor, ofta flera miljoner kronor. På vissa spel som Eurojackpot, Lotto med Drömvinsten och Vikinglotto har du ofta chans att vinna över 100 miljoner.

Vinstchanser på högsta vinsten hos Svenska Spel Turs nummerspel:

 • Högsta vinsten på Eurojackpot – upp till 90 miljoner euro
  Vinstchans 1:95 344 200
 • Drömvinsten på Lotto – minst 75 miljoner
  Vinstchans 1:337 915 578
 • Jackpot på Vikinglotto – upp till 35 miljoner euro
  Vinstchans 1:98 172 096

Vilka är de vanligaste numren som dras?

Självklart kommer inte alla nummer att dras exakt lika många gånger, det är det som är charmen med slumpen. Vilka nummer som dragits historiskt påverkar heller inte alls vilka nummer som kommer dras i framtiden. Även om det kan kännas som vissa nummer är "heta" eller "kalla" kommer det aldrig påverka utfallet av nästa dragning.

Färdiga spel

Slumpade rader på nummerspelen. Välj insats och håll tummarna för en vinst!

 • 89 kr
  5 färdiga miljonspel
  Lotto + Joker x2, Eurojackpot, Keno och Vikinglotto
 • 100 kr
  4 rader
 • 100 kr
  15 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 60 kr
  6 rader
  med Kung Keno
 • 60 kr
  6 rader
 • 40 kr
  5 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)