Andra Chansen – en andra miljonchans på Lotto

Alla Lottorader med Joker du spelar ger dig en andra chans att vinna 1 miljon kronor i Andra Chansen-dragningen. Nästa dragning är 31 oktober – då drar vi 40 nya miljonärer!

Vad är Andra Chansen?

Andra Chansen är precis som det låter en andra chans att bli miljonär på Lotto. Samtliga rader du spelat ger dig en extra miljonchans – förutsatt att du spelat med Joker.

Det enda du behöver göra är att fortsätta spela Lotto med Joker och vara beredd på ett vinstsamtal den 31 oktober!

 • Fortsätt spela Lotto som vanligt för att samla miljonchanser.
 • Varje rad du spelar på Lotto ger en andra chans att bli miljonär i Andra Chansen-dragningen.
 • Andra Chansen-perioden sträcker sig från 21 juni till 31 oktober.
 • Nyhet! Till nästa Andra Chansen-dragning ingår även Spela Tillsammans och andelsspel. Samla dina vänner och spela Lotto!

Glöm inte att spela med Joker för att dina rader ska räknas! Andra Chansen gäller ej spel utan Joker.

Du kan se hur många chanser du samlat i Mina spel.

Nytt avsnitt av LottoNytt

Höstens andra Lottonytt är här! Lottos tidigare programledare Annika Duckmark får en andra chans att lyckas i köket och vinnarkommunikatören Natalie gästar för att berätta om hur det är att kontakta vinnare. Det och mycket mer i videospelaren ovan.

Lotto 40 år – 40 miljonvinster!

Under året, närmare bestämt 5 september, fyllde Lotto 40 år. Därför delas hela 40 miljonvinster ut i höstens Andra Chansen. Blir du en av miljonärerna i dragningen 31 oktober?

Till spelet

En andra chans för Sharukh

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Då kan det vara skönt att få en andra chans!

Sharukh får en andra chans i köket

Sharukh gillar att laga mat, men det kan bli lite rörigt när han står vid spisen. Här får han andra chans att lyckas i köket med hjälp av en proffskock.

Så fungerar Andra Chansen

Varje Lottorad med Joker du spelar ger en ny chans att vinna i nästa Andra Chansen-dragning.

Hur vet jag om jag vunnit på Andra Chansen?

Under Lottodragningen presenteras vart i Sverige miljonvinsterna hamnat. Om telefonen ringer och någon av våra vinnarkommunikatörer gratulerar dig till en miljonvinst under kvällen så är du en av de nya miljonärerna.

Skulle du inte ha möjlighet att svara i telefon så får du självklart din vinst utbetald ändå. 

Hur räknas raderna?

Varje Lottorad på Lotto 1 & 2 ger en andra chans att bli miljonär, förutsatt att du spelar med Joker. Oavsett om en rad gett vinst eller förlust tidigare, ger den dig en chans i Andra Chansen-dragningen.  

Exempel: Du spelar två rader Lotto med Joker en lördag och deltar i både Lotto 1 & 2. Då har du samlat fyra chanser till Andra Chansen-dragningen.

Även om du spelar samma rad flera gånger så ger varje speltillfälle en ny chans i Andra Chansen.

Hur många chanser du har samlat på dig kan du se i Mina spel.

Hur görs Andra chansen-dragningen?

Andra chansen-dragningen görs i våra spelsystem som har en inbyggd dragningsfunktion med en slumpgenerator. Dragningen sker enligt samma princip som om man skulle dra en lott ur en tombola med många lotter, där varje chans är som en egen lott.

Dragningen och dragningsalgoritmen är certifierad och typgodkänd. Dragningen görs hos Svenska Spel med behörig personal.

När är Andra Chansen-dragningen?

Andra Chansen-dragningen sker några gånger om året. Den senaste Andra Chansen-dragningen skedde 20 juni. Nästa dragning sker lördag 31 oktober.

Räknas alla speltyper på Lotto?

Alla spelformer på Lotto ger dig chanser i Andra Chansen-dragningen förutsatt att du spelat med Joker, t.ex:

 • Enkelrader
 • Systemspel
 • Färdiga spel
 • Flerveckorsspel
 • Prenumeration
 • Spela Tillsammans
 • Andelsspel
 • Lördagsgodis och Rubbet

Oavsett spelform behöver du spela med Joker för att kunna samla chanser.

Finns det någon gräns för hur många chanser jag får samla?

Nej, det finns varken någon övre eller undre gräns för hur många chanser du får samla. Det har chans att vinna i Andra Chansen-dragningen även om du bara spelat en enda rad på Lotto, så länge du spelat med Joker.

Var kan jag se hur många chanser jag samlat?

Dina chanser summeras och presenteras i inloggat läge i Mina spel samt på ditt spelkvitto när du spelar i butik. Antalet chanser adderas direkt till dina totalt samlade chanser när du köper nya Lottospel med Joker.

Hur stor chans är det att vinna på Andra Chansen?

Hur stor chans det är att vinna på Andra chansen beror på hur många rader du spelat under perioden, hur många rader som spelats totalt på Lotto samt hur många miljonvinster som dras. Eftersom varje spelad rad ger en chans så finns chansen att samma person vinner flera gånger i Andra Chansen-dragningen, även om den är väldigt liten.

Hur betalas Andra Chansen-vinster ut?

Andra Chansen-vinster betalas ut till ditt bankkonto efter kontakt med Svenska Spel Tur.

Varför ser jag inte mina gamla chanser i Mina spel?

Efter dragningen visas endast dina chanser till nästa Andra Chansen. Därmed kan du inte se hur många chanser du hade till dragningen 20 juni längre.

 

 Om du inte hittat svaret på din fråga här så går det såklart bra att kontakta kundservice.

andra chansen vinnare karta

20 Lottomiljonärer i Andra Chansen-dragningen på midsommardagen

I samband med Lotto- och Jokerdragningen på midsommardagen var det dags för Andra Chansen att avgöras för andra gången någonsin. Vinsten för de 20 Andra Chansen-vinnarna blev en miljon kronor vardera och Lottomiljonerna regnade över hela landet – från Gällivare i norr till Tomelilla i söder. Vinnarna hade både olika och liknande planer för vinsten... Läs vidare