15 miljonvinnare i första Andra Chansen-dragningen

Lördag 28 december blev 15 Lottospelare miljonärer på sina redan spelade Lottorader i första Andra Chansen-dragningen någonsin.

Hit gick miljonvinsterna på Andra Chansen 28 december

Alingsås     KinnaStockholm
BoråsKirunaStrömstad
EkeröMalmöTöreboda
FlenMunkedals Kommun Västerås
HebyStenungsundUmeå

Vad är Andra Chansen?

Andra Chansen är en dragning på Lotto som sker två gånger om året, vid jul och vid midsommar. Alla som spelar Lotto med Joker har då en andra att bli miljonär på sina redan spelade rader.

Nästa Andra Chansen-dragning

Redan nu kan du börja samla nya chanser när du spelar Lotto med Joker. Nästa Andra Chansen-dragning sker på midsommardagen, 20 juni. Då kommer vi att dra 20 nya miljonärer!

Spela Lotto med Joker
karta miljonvinnare i andra chansen

Sommarstuga, bröllop och resa till Rom – miljonvinnarna har olika planer

Det finns mycket att göra för 1 miljon kronor och Andra Chansen-vinnarna har flera spännande idéer om vad vinsten ska gå till.

De allra flesta vinnarna blev chockade när telefonen ringde med miljonbesked efter Andra Chansen-dragningen. I bland krävdes det lite övertygande från våra vinnarkommunikatörer innan det sjunkit in att vinsten var på riktigt. För Kirunavinnaren gick det upp halvvägs genom samtalet att det inte handlade om någon bluff.

– Vänta lite, nu känner jag igen din röst från Lottodragningarna på tv. Det är ju du Pierre Jonsson. Oj, nu blir det här lite svettigt! I början kändes det som att det bara är någon som bara ringer och driver med en. Men som sagt nu börjar jag tro på det.

Bubbel och dans

När vinnarna landat i vinsten var det många som började fundera på hur vinsten bäst kunde firas bäst. Alingsåsvinnaren, en pensionerad fabriksarbetare i 80-årsåldern, hade full koll på hur han skulle spendera resten av kvällen.

– Nu ska jag och min fru fira med ett glas champagne, sa han efter vinstbeskedet.

Heby-vinnaren, som är i pensionsåldern, planerade också att fira, med både gott i glaset och kanske en liten sväng-om.

 – Varje lördag lämnar jag in en full Lottokupong med Joker för 100 kronor, men det har bara blivit småvinster. Men nu vinner vi en miljon och det kommer behöva firas ikväll, med något gott att dricka. Vem vet, det kanske blir till att gå ut och dansa också. Haha!

Olika planer för vinsten

Med femton Lottomiljonärer samma kväll kan man räkna med en mängd olika vinnarhistorier och planer för att investera vinsten. Flenvinnaren planerar en resa till Bali. Västeråsvinnaren, en man i 40-årsåldern, ser i stället fram emot att få bjuda flickvännen på sin önskeresa.

– Tjejen drömmer om en resa till Rom, så det blir ju aktuellt att åka dit nu. Det blir ju inga problem att bjuda på den resan heller, säger han.

För Boråsvinnaren öppnades andra dörrar. Kanske kan drömmen om en sommarstuga förverkligas under året?

– Dels vill jag betala av några lån och så kör jag en gammal bil som kan behöva förnyas. Sen har jag en dröm om en sommarstuga, de här vinstpengarna kanske kan bli en handpenning till det, berättade vinnaren glatt.

Ljusglimt under sjukdomen

En av vinsterna på Andra Chansen landade hos en cancersjuk man från Ekerö. Mannen har i vanliga fall fullt upp med jobb, träning och nya projekt att sätta i verket – men cancerbeskedet har satt många av hans planer på paus. 

– Det är tufft att ligga på sjukhus och det har varit många negativa besked på sistone, men det här var verkligen en uppstickare. Jag blir alldeles gråtfärdig, sa mannen under vinnarsamtalet.

Förhoppningsvis är miljonvinsten bara början på en positiv trend för mannen. Med miljonen på banken kan han blicka framåt mot renovering och framtida bröllop.

Stort grattis till alla vinnare! Kanske spelar du hem en miljon vid nästa Andra Chansen-dragning? Spela Lotto med Joker till dess för din chans!

Kvinna från Töreboda förgyller vardagen för miljonvinsten i Andra Chansen

Miljonvinsten förgyller vardagen för kvinna från Töreboda

En av alla miljonvinnare i Andra Chansen är en kvinna från Töreboda i 70-årsåldern. Med det miljonvinsten ser hon först och främst fram emot att förgylla vardagen, men även hitta på något kul med barn och barnbarn. – Jag brukar inte ha sån tur, konstaterade kvinnan i vinnarsamtalet.... Läs vidare
Familjefar i Strömstad vann en av 15 miljoner i Andra Chansen-dragningen

Familj från Strömstad köper fjällstuga för vinsten

Strömstadsvinnaren blev inte helt tagen på sängen av miljonbeskedet som många andra av Andra Chansen-vinnarna. Mannen hade nämligen hört om dragningen sedan tidigare, men blev trots det förvånad. Med vinsten kan mannen med familj nu förverkliga drömmen om en egen fjällstuga.... Läs vidare

Så fungerar Andra Chansen

Första Andra Chansen-dragningen är avgjord och 15 miljonvinster har delats ut. Nu är det alltså dags att börja samla chanser till nästa dragning. På midsommardagen den 20 juni drar vi 20 nya miljonärer!

Vad är Andra Chansen?

Andra Chansen är precis som det låter en andra chans att bli miljonär på Lotto. Samtliga rader du spelat det senaste halvåret innan Andra Chansen-dragningen ger dig en andra miljonchans – förutsatt att du spelat med Joker.

Nästa Andra Chansen-dragning sker till midsommar – lördag den 20 juni. Det enda du behöver göra för att samla chanser till den dragningen är att spela Lotto med Joker.

Hur vet jag om jag vunnit på Andra Chansen?

Under Lottodragningen presenteras vart i Sverige miljonvinsterna hamnat. Om telefonen ringer och någon av våra vinnarkommunikatörer gratulerar dig till en miljonvinst under kvällen så är du en av de nya miljonärerna.

Skulle du inte ha möjlighet att svara i telefon så får du självklart din vinst utbetald ändå. 

Hur räknas raderna?

Varje Lottorad på Lotto 1 & 2 ger en andra chans att bli miljonär, förutsatt att du spelar med Joker. Varje rad du samlar under ett halvår, oavsett vinst eller förlust, ger dig en chans i Andra Chansen-dragningen.  

Exempel: Du spelar två rader Lotto med Joker en lördag och deltar i både Lotto 1 & 2. Då har du samlat fyra chanser till Andra Chansen-dragningen.

Även om du spelar samma rad flera gånger så ger varje speltillfälle en ny chans i Andra Chansen.

Nuvarande period för att samla chanser till Andra Chansen sträcker sig fram till 20 juni. Hur många chanser du har samlat på dig kan du se i Mina spel.

När är Andra Chansen-dragningen?

Andra Chansen-dragningen är två gånger om året, en gång vid jul och en gång vid midsommar. Den senaste Andra Chansen-dragningen skedde 28 december. Nästa dragning sker 20 juni.

Räknas alla speltyper på Lotto?

På grund av tekniska skäl går det inte att samla chanser via spela tillsammans online eller andelsspel i butik. Alla andra spelformer ger dig chanser i Andra Chansen-dragningen förutsatt att du spelat med Joker, t.ex:

  • Enkelrader
  • Systemspel
  • Färdiga spel
  • Flerveckorsspel
  • Prenumeration
  • Lördagsgodis och Rubbet.

Oavsett spelform behöver du spela med Joker för att kunna samla chanser.

Finns det någon gräns för hur många chanser jag får samla?

Nej, det finns varken någon övre eller undre gräns för hur många chanser du får samla. Det har chans att vinna i Andra Chansen-dragningen även om du bara spelat en enda rad på Lotto, så länge du spelat med Joker.

Var kan jag se hur många chanser jag samlat?

Dina chanser summeras och presenteras i inloggat läge i Mina spel samt på ditt spelkvitto när du spelar i butik. Antalet chanser adderas direkt till dina totalt samlade chanser när du köper nya Lottospel med Joker.

Hur stor chans är det att vinna på Andra Chansen?

Hur stor chans det är att vinna på Andra chansen beror på hur många rader du spelat under perioden, hur många rader som spelats totalt på Lotto samt hur många miljonvinster som dras. Eftersom varje spelad rad ger en chans så finns chansen att samma person vinner flera gånger i Andra Chansen-dragningen.

Hur görs Andra chansen-dragningen?

Andra chansen-dragningen görs i våra spelsystem som har en inbyggd dragningsfunktion med en slumpgenerator. Dragningen sker enligt samma princip som om man skulle dra en lott ur en tombola med många lotter, där varje chans är som en egen lott.

Dragningen och dragningsalgoritmen är certifierad och typgodkänd. Dragningen görs hos Svenska Spel med behörig personal.

Hur betalas Andra Chansen-vinster ut?

Andra Chansen-vinster betalas ut till ditt spelkonto. Om du spelat i butik och angett ett bankkonto så får du in vinsten där.

 

 Om du inte hittat svaret på din fråga här så går det såklart bra att kontakta kundservice.