Keno♥Gotland

Gotlänningen Matilda Kinberg har varit programledare för Kenodragningen i TV sedan 2003. När hon inte är i Kenostudion och presenterar dragningen är hon gärna ute och utforskar sin älskade ö. 

Följ med Matilda på olika upptåg på Gotland. Först ut är ett antal höstliga aktiviteter såsom öringsfiske, tryffeljakt och spökvandring.

"Drömma ska man alltid göra"

Gotland har hela 80 mil kust, och runt nästan hela ön går det att fiska. Matilda bestämmer sig för att testa fiskelyckan och vadar ut i Östersjön för att fiska havsöring. Med sig har hon sportfiskaren Nicka Hellenberg som drömmer om att plocka upp en riktig baddare, även om han troligtvis hinner bli 100 år innan det händer...

 

Matilda letar efter det svarta guldet

Gotlands kalkrika berggrund är perfekt grogrund för "det svara guldet" – tryffeln. Tillsammans med Olof och hundarna Harry och Nila ger sig Matilda ut på tryffeljakt. Även om Matilda gärna vill krypa runt och leta tryfflar själv så verkar det som att hundarna gör ett bättre jobb.

"Skulle jag kunna putsa min drömkåk?"

Matilda besöker Galgberget i Visby där det förutom en medeltida avrättningsplats även finns en kalkugn från 1800-talet. Kalk tillverkas genom att bränna och släcka kalksten och har varit en viktig gotländsk exportvara i över 800 år. Matilda får prova på både hur det är att släcka kalk och putsa väggar, även om det sistnämnda kanske kräver lite mer träning.

Spökjakt i Visbys ruiner

Matilda har alltid drömt om att få se ett spöke och beger sig därför ut på en kuslig spökvandring bland Visbys ruiner. Med på spökjakten kommer guiden Lars som har en och annan spökhistoria att bjuda på. Kommer Matilda stöta på några osaliga andar i de mörka gångarna?

Spela Keno