Man i 30-årsåldern vann stort på Eurojackpot – på "fel rad"

2023-12-01: En man från Vällingby kompletterade sitt stående spel med en extra rad inför fredagens dragning och det var på den storvinsten kom.

Vällingbyspelaren, som är i 30-årsåldern, uppger att han spelat på Eurojackpot i två-tre år. Under den tiden har han ändrat sina rader då och då. Till förra veckans fredagsdragning fick han dock en ingivelse att han borde stärka upp sina chanser med en extra rad.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag fick bara en känsla att jag behövde något annat. Jag köpte en rad till, bara för den dragningen. Och jag hade en känsla att jag skulle vinna, men inte att det skulle bli på den raden, berättar mannen.

Han hade dock inte i sin vildaste fantasi kunnat tänka sig att det skulle bli så mycket som 5 610 317 kronor, vilket var den exakta vinstsumman för 5+1 rätt.

Tillbaka till skolbänken för vinnaren

Han tänker på både resa och framtiden när han berättar vad vinsten ska få gå till.

– Under vintern kommer jag att vilja åka någonstans där det är varmt. Sen tänker jag att jag vill gå tillbaka till att plugga och utbilda mig vidare, så det här passar bra. Och så kan jag betala av lite skulder. Resten åker in på ett sparkonto och så ska jag dela med mig till familjen säger mannen.

Pengarna kommer att delas ut i samband med ett bankmöte, som en del i Svenska Spel Turs spelansvarsarbete.

– Det gäller för alla vinster från fem miljoner och uppåt. I samband mer detta erbjuds vinnarna även ekonomisk och juridisk rådgivning, vilket brukar vara väldigt uppskattat. Vi önskar att alla som vinner stort hos oss ska få en så god start som möjligt på sitt nya liv som spelmiljonärer, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.