Eurojackpot till Sverige igen – 107 miljoner kronor till Huskvarna

2021-10-24: Fredagens dragning på Eurojackpot gav en spelad rad i Sverige 5+2 rätt och 107,6 miljoner kronor Jackpot. Det är andra gången i år som högsta vinsten fallit ut till Sverige. Den lyckosamma vinnaren bor i Huskvarna.

När fredagens dragning på Eurojackpot var avgjord stod det klart att en rad från Sverige prickat in alla rätt. Fredagskvällen fick en total vändning för en 60-årig man från Huskvarna som över en natt blev 107 668 056 kronor rikare. Det blir landets näst högsta vinst för i år.

– Du skojar? Det kan inte vara sant, blir vinnarens första reaktion när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr ringer upp för att gratulera.

Vinnaren, som vid tillfället inte hunnit rätta sina rader, är en flitig Eurojackpotspelare.

– Jag brukar spela varje vecka och har gjort det i några år, men jag brukar sällan gå in och rätta direkt, berättar han.

Mannen, som är några år från pension, berättar att vinsten kommer ge honom en stor trygghet framöver.

– Den här vinsten betyder oerhört mycket, det tryggar inte bara upp min framtid utan även mina barn och barnbarns, säger han och fortsätter: Nu kommer jag kunna gå i pension tidigare. Ja, praktiskt taget skulle jag ju kunna gå redan idag, berättar vinnaren med ett skratt.

Förutom att kunna säkra upp pensionen ska en del av vinsten gå till barn och barnbarn. Även en dröm om ett semesterboende ska förverkligas.

– Vi har länge drömt om ett hus i Spanien, den drömmen kan nu gå i uppfyllelse, berättar den lycklige vinnaren.

Sjätte vinsten till Sverige

Mannen tar hem den andra toppvinsten på Eurojackpot i år och den sjätte personen någonsin i Sverige. I januari fick fem personer i Jönköping dela på 139 miljoner kronor.

– Vilket turår för Jönköping! Det är väldigt osannolikt att de två jackpottarna som fallit ut i år har gått till samma kommun. Jag hoppas att vinnaren firar ordentligt att husköpet i Spanien äntligen kan bli av, avslutar Emmy Altemyr.