Vanliga frågor om Eurojackpot

Hur fungerar Eurojackpot?

Eurojackpot är ett nummerspel med dragning på fredagar. Först dras 5 utav 50 nummer, sedan dras 2 utav 10 stjärnnummer. De sju dragna numren utgör den rätta Eurojackpot-raden. Om du lyckas pricka in de fem rätta numren och de två stjärnnumren vinner du Jackpotten. Om ingen får 5+2 rätt växer Eurojackpot till nästa vecka. Du har chans att vinna från 2+1 rätt.

Vem vann senaste Eurojackpot?

Du hittar alltid de senaste vinnarna på Eurojackpot hos svenskaspel.se/tur. Resultatsidan presenterar antal vinnare i Sverige och Europa för varje aktuell omgång. Resultaten uppdateras när dragningen är gjord efter kl 21:00 på fredagskvällarna. Svenska Eurojackpot-vinster kan du läsa om här.

När är dragningen på Eurojackpot?

Eurojackpot-dragningen sker varje fredagskväll kl 20:00 i Finland. Spelstopp för Eurojackpot i Sverige är fredagar kl 19:00. Resultatet presenteras på svenskaspel.se/tur strax efter klockan 21:00 på fredagen.

Hur stor är vinstchansen på Eurojackpot?

Sannolikheten för att pricka in 5+2 rätt på Eurojackpot är 1:95 344 200. Utöver Jackpot-vinstgruppen för 5+2 rätt finns ytterligare elva vinstgrupper. I lägsta vinstgruppen som är 2+1 rätt är sannolikheten att vinna 1:42. Du hittar den fullständiga vinstplanen i Eurojackpots spelregler (pdf).

Var kan jag se Eurojackpot-dragningen?

För närvarande går det inte att se Eurojackpot-dragningen på någon tv-kanal i Sverige. Endast ett fåtal av de 18 medlemsländerna i Eurojackpot visar dragningen på tv.

När du rättar dina rader i Mina spel kan du välja en rättningsupplevelse där bollarna presenteras i samma ordning som de drogs i tv-dragningen.

Färdiga spel

Enkelt att spela Eurojackpot

 • 100 kr
  4 rader
 • 200 kr
  8 rader
 • 400 kr
  16 rader
 • 100 kr
  4 rader
 • 200 kr
  8 rader
 • 400 kr
  16 rader